Dystrybucja frytury
Firma ERJOX zajmuje się dystrybucją frytury, czyli tłuszczu jadalnego o znacznej odporności na działanie wysokiej temperatury. Wyróżnia się ona wysoką stabilnością, dzięki czemu można na niej smażyć niemal dwa razy dłużej niż na zwykłym oleju palmowym. Frytura osiąga punkt dymienia w bardzo wysokiej temperaturze, przez co w kuchni nie unosi się dym, a pracownicy nie są narażeni na wdychanie toksycznych substancji oraz uciążliwe łzawienie oczu.
Receptura frytury oferowanej przez ERJOX oparta jest wyłącznie na olejach roślinnych – rzepakowym i słonecznikowym, bez dodatku tłuszczów palmowych. To produkt o szerokim zastosowaniu, który sprawdzi się zarówno w płytkim, jak i głębokim smażeniu, do potraw serwowanych na zimno i na gorąco. Serdecznie zachęcamy do wypróbowania naszej frytury – gwarantujemy, że nie zawiedziesz się jej jakością.
Konfekcjonowanie frytury
Konfekcjonowanie frytury w ERJOX przebiega z zachowaniem wszystkich niezbędnych norm i zasad bezpieczeństwa. Dzięki zastosowaniu specjalnych opakowań, które zabezpieczają fryturę przed działaniem niekorzystnych czynników atmosferycznych, możemy zagwarantować, że nasze produkty wyróżniają się wydłużonym czasem użytkowania. Posiadają także obojętny smak i zapach, które wydobywają naturalnych aromat smażonych potraw.
Sprzedaż frytury
W ERJOX oferujemy sprzedaż frytury, która powstaje z olejów rzepakowych i słonecznikowych. Pozbawiona jest tłuszczów palmowych, które mogłyby wpływać na czas przydatności frytury. Tłuszcze rafinowane, z których produkowana jest frytura sprawia, że świetnie nadaje się do głębokiego smażenia i nie zmienia zapachu przygotowywanych potraw. Frytury, które posiadamy w swojej ofercie wyróżniają się także wysoką temperaturą dymienia, dlatego potrawy przygotowywane nawet w wysokich temperaturach nie przypalają się.
Rozlewnia frytury
Rozlewnia frytury ERJOX to gwarancja wysokiej jakości produktu, dzięki wdrożeniu systemu HACCP. Jest to metoda, która zapewnia bezpieczeństwo żywności i opiera się na zapobieganiu ewentualnym zagrożeniom. Na bieżąco nadzorujemy stan frytury i olejów, z jakich powstają. Dlatego nasze frytury mogą być stosowane w branżach przemysłu spożywczego, obrocie żywnością i w żywieniu zbiorowym.
Serdecznie zapraszamy do zapoznania się z ofertą rozlewni frytury ERJOX. Proponujemy naturalną i uniwersalną fryturę do zastosowania w gastronomii.