Dystrybucja frytury

Firma ERJOX zajmuje się dystrybucją frytury, czyli tłuszczu jadalnego o znacznej odporności na działanie wysokiej temperatury. Wyróżnia się ona wysoką stabilnością, dzięki czemu można na niej smażyć niemal dwa razy dłużej niż na zwykłym oleju palmowym. Frytura osiąga punkt dymienia w bardzo wysokiej temperaturze, przez co w kuchni nie unosi się dym, a pracownicy nie są narażeni na wdychanie toksycznych substancji oraz uciążliwe łzawienie oczu.

Receptura frytury oferowanej przez ERJOX oparta jest wyłącznie na olejach roślinnych – rzepakowym i słonecznikowym, bez dodatku tłuszczów palmowych. To produkt o szerokim zastosowaniu, który sprawdzi się zarówno w płytkim, jak i głębokim smażeniu, do potraw serwowanych na zimno i na gorąco. Serdecznie zachęcamy do wypróbowania naszej frytury – gwarantujemy, że nie zawiedziesz się jej jakością.